Från Fredriksdal till Bergqvara Gård

Hej på er!

Hur har ni det - stökar ni på som tomtenissar för att se till att julen blir som tanken vill? Det gör vi väl lite alla till mans kan jag tro. För mig är det den mest hektiska perioden på året...har jag fått lära mig den tuffa vägen. Äsch - det visste jag väl MEN en stor ögonöppnare blev det att det krävs såååå otroligt mycket och noggrann planering. Tyckte ändå jag var väl förberedd men jag kommer vara bra mycket mer "på det" nästa julsäsong. 

Igår kväll sent kom jag hem efter en trevlig julmarknad på Fredriksdal i Helsingborg. Fantastiskt vacker och stämningsfull julmarknad. Hundratals marschaller lyste upp parken vid mörkrets inbrott och de fick hjälp av öppna eldar där man kunde grilla äpplen - HUR mysigt????

Så trevliga besökare som verkligen visade uppskattning gentemot oss utställare och det värmer. Innan, då jag var på andra sidan "disken" och knallade runt på julmarknader så förstod jag verkligen inte och tänkte inte på vilket jobb det är att själv tillverka de alster man hoppas ska vara uppskattade, packa ner, packa upp på marknadsplatsen, packa ner igen för att sedan packa om inför nästa mäss-/marknadstillfällen. Det är ett slit kan jag ärligt säga men ett roligt och givande slit. Nu har jag varit ute ett litet tag, om än bara en millisekund i jämförelse med många man möter, och jag kommer fortsätta. 

Mötena med människor är värmande och när man möts av kunder som kommer tillbaka för en pratstund och för att kanske hitta något de tycker om - så känns det gott i hjärtat. Möten med nya människor som uppskattande besöker montern där besöken ibland blir till riktiga pratstunder om allt möjligt. Beröringspunkterna mellan oss människor är fler än vi kan ana och det är underbart. 

Mötena med arrangörerna som nu hälsar glatt igenkännande - ni som fixar och donar för att både utställare och besökare ska få en fin upplevelse - ni är guld värda och får mungiporna att dras till öronen.

Mötena med utställarkollegor!!!!! Underbart - man skapar relationer som man annars inte kommit i närheten av. Man värnar om varandra och hjälps åt på ett sätt jag inte upplevt många gånger hos, till en början, okända människor.
Winnie Boström - tack för att du var min granne och kumpan genom dagarna på Fredriksdal - du stänkte guldglans över mina dagar!

När allt är över, man packar ihop, reflekterar över dagen/dagarna och låter allt sjunka in - då är det gott att vara ensam. Ingen mening med att stressa (det gör så många andra :-)...) Igår hade jag 2 timmars körning hem. Efter att jag fått in allt i bilen, satt igång värmen på max, startade jag min ljudbok och började hemresan i lagom takt. Skön känsla! 

Som ni kan förstå var min helg till största belåtenhet och en stor del i detta har bästaste sonen och svärdottern som låtit mig kampera hos och med dem i Helsingborg. Som vanligt fanstastiskt mysigt...alltid välkomnande och härligt att få vara hos och med er. Stort och varmt TACK!!!!!

Fler som sig bör nämnas är fantastiska familjen Öster/Roslund mina supporter och ambassadörer i Sundets pärla - ni är ovärderliga - ni har varit med från början och hjälpt till att göra min dröm verklig.
Tack bästa Petra för lån av varma skor!!!!!

Nu mina vänner drar jag ut i verkstaden för att kunna förse Kronobergarna med fin keramik till helgen som kommer - för på fredag är det dags för....

JULMARKNAD PÅ BERGQVARA GÅRD utanför Växjö

kika in på deras hemsida för mer info -  https://bergqvaragard.se/julmarknad

Ha det fint tills vi hörs igen!

Sol från mig,

Titti


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända