Juli 2022 - Festivaler, marknader och sommarnjutning

Hej såhär i sommarkvällen!

Vilket fantastiskt väder vi har! Idag har det varit ljust och varmt och igår öste regnet ner och man kunde tro det var höst. Men oj så omväxlande. Själv kan jag uppskatta en dags regn och även flera och växtligheten njuter verkligen av ömsom sol ömsom regn. 

Nu är det bråda tider. Under Juli månad är det mycket som ska hinnas med vill jag lova. Datum för öppettider i butiken här hemma på gården finns på förstasidan tillsammans med datum för när och var jag finns med mina produkter på de två större marknader jag kommer närvara på. Östersjöfestivalen i Karlshamn och Hantverksmässan i Båstad. 

Jag vill också slå ett slag för en fin liten butik belägen i en riktigt gammal byggnad i kulturkvarteren i centrala Karlshamn. Närmare bestämt på en fin gammal gård som kallas Expressen-gården. Där finns Föreningen Blekinge slöjd´s hantverksbutik som förutom under Östersjöfestivalen, kommer hålla öppet mellan 

28/6 - 20/8 Tisdag - Fredag kl. 12 - 17 och Lördag 10 - 14

Där hittar ni mina alster tillsammans med flera andra duktiga hantverkares produkter. Jag känner mig stolt över att få vara representerad i så fint sällskap.
Vi tillhör alla Föreningen Blekinge slöjd. Se bild nedan.

Det är högtryck i verkstaden samtidigt som jag försöker fånga ögonblicken och stunderna i sommaren. Morgnarna med Lucas i skogen är underbara, en kopp kaffe på trappan i förmiddagssolen, en mysig powernap med densamme Lucas framåt eftermiddagen för att sen orka jobba i verkstaden under kvällen. Jag kan inte säga annat än att jag njuter, nu mer än någonsin.
Ikväll har jag dessutom varit ute på tur och umgåtts med fina vänner i underbar trädgård. Lycka!

Nu har solen gått ner bakom ladugården och fönstren som verkligen skulle behöva putsas ser igen rena och fina ut. Efter en aningen påfrestande tid rör det mig inte i ryggen om de blir putsade till midsommar eller om det blir till jul, så mycket annat har fått mina prioriteringar. Dammsuga och putsa fönster har åkt längre ner på den listan och den dagen jag vill ta tag i de båda göromålen kommer - det vet jag - och då gör jag det med glädje. 

Gå ut i sommarkvällen, lyssna till näktergalen, ugglorna och rådjuren. Ta kvällskaffet med dig eller bara sinnena. Öppna dem och lyssna noga, naturens ljud och även stadens om det är där du befinner dig, är fler än man kan ana.
Låt sommarkvällens mörker omsluta dig några timmar innan det åter är dags för en ny dag att gry. 

Sol i kvällen från mig,

Titti

 

 

 


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända