Mer måsskit åt folket!

keramik

Hej i kvällen!

Så var tisdagen till ända och onsdagen har gjort sitt inträde.
Dagen har varit lång och nästan 6 timmar av den har jag spenderat i bilen.
Startade från Lönnemåla ca 7:30 för att köra till Glimåkra och skolan (keramiklinjen) - sen, därifrån 14:00 raka spåret till Malmö och Cebex för att köpa glasyr, närmare bestämt som rubriken antyder "MÅSSKIT".

Förklaring till varför det blev en resa till "nästan-Danmark" hastigt och lustigt kommer här.....
I tidigare inlägg har jag berättat om den förestående marknaden i Helsingborg - och till den har jag drejat, drejat och drejat lite till och nu in i det sista går ugnarna ännu varma. En hel del produkter ska då få kläs i just måsskitsglasyr och paniken spred sig en aning i kroppen när jag förra veckan kunde konstatera att den inte fanns hemma hos Cebex utan låg för beställning. Hade dessutom tingat hjälp med att hämta glasyren av min käre bror som jobbar på Malmö Arena som ligger granne med just Cebex som säljer keramikprodukter och tyckte att det var alldeles perfekt eftersom vi skulle sammanstråla på lördagen.  

Så blev det då inte! MEN - efter kontakt med Cebex så hjälpsamma och vänliga personal anlände då mina varor idag och det var bara att styra kosan mot Malmö. Aningen rädd att jag skulle missa avfarten mot Arenan och Svågertorp och hamna i Danmark men tack och lov så gick det bra! Vad gjorde vi innan gps'en? Alltså, någon timme till skolan, ett par timmar ner och ytterligare ett par timmar tillbaka hem till Lönnemåla. Med en ljudbok, fint väder och fantastiskt ny bra väg gick det superbra och avkopplande. Tur man tycker om att köra bil. 

Hemkommen och efter en snabb kopp kaffe i soffan väntade glasering av de produkter som behövde komma i ugnen ikväll. Egentligen borde de stått tills imorgon men jag chansar och har nu äntligen en bit efter midnatt fått igång ytterligare en ugn och om ca 2 dygn kan jag glänta på locket och se resultatet.

Nu ska jag innan jag ramlar ner i lopplådan unna mig en kopp te framför brasan och njuta av nattens lugn. 

Ta vara på er tills vi hörs igen!

Sol till er alla,

Titti

P.S. För er som undrar hur måsskits-glasyr ser ut så bjuder jag på en bild - håll tillgodo.


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända