Om dahlior, syren och blomsterhållare

Godmorgon denna sköna Kristihimmelsfärdstorsdag!

Idag är det väldigt härligt väder...om man som jag älskar skiftningar i sol/mulet/regn/blåst. Faktiskt så finns det i stort sett inte något väder jag inte tycker om och för det är jag otroligt glad och tacksam. 

Lite löjligt glad är jag över hur fina mina blomsterhållare blev. Galet fina om jag för säga det själv (lägger in en bild) 
Placera hållaren i en skål, sätt i dina favoritblommor och slå på vatten - så fint det bli alltså. Kika gärna in på Instagram för bilder, eller på hemsidan för den delen - perfekt som present till mamma på söndag!
Nu testade jag lite snabbt med syrener i hållaren och det funkar super så de kommer passa superbra till, om inte alla, så i alla fall de flesta sorters blommor. 

Nästan alla mina dahlior har tack och lov kommit i jorden, pust.
Hade väldigt tur och fick en m a s s a dahlior av bästaste Pigge och ännu några av Kerstin i Vettekulla så nu är flera av 7 metersbäddarna dahlia-berikade. Underbart! Visst är väl dahlian en fantastisk blomma? Den blommar under lång tid, den blir stor och täcker marken och håller undan ogräs och den är fasligt vacker både där den står och som snittblomma i en vacker vas.

Vi har delar av familjen, matte husse och Lucas (Fievel och Juni fick stanna hemma) varit ute i skogen på förmiddagen och så mysigt det är. Ett eldorado för vår lille pälskling - löv som far i vinden, pinnar att kasta och bära och bäst av allt just nu är flytbryggan nere i sjön. Härligt.

Träd - träd är något blivit otroligt viktigt för mig. De står för stabilitet, trygghet och lugn och påverkan på mitt inre är sååå positiv. Gott är att sätta sig mitt i skogen och meditera medan lille fyrbeningen går på upptäcktsfärd med den 8 m långa spårlinan efter sig. Då får vi båda vad vi behöver. Idag var det alltså extra trevligt att vi också fick sällskap av husse.

Nu väntar lite jobb. Jag ska dreja mer föremål för kommande försäljningar i hantverksbod och marknader och det är ju jättemysigt. Sätter igång en ljudbok och jobbar på och njuter av dagen. Sen ska bilen packas för imorgon bär det av på resa till först Malmö och därefter till Helsingborg. Äntligen ska det så prisade cafeet Bruket kafé & kaffebar få sina muggar, hela 40 st som väntar på att få tas i bruk av härliga gäster/kunder/cafébesökare - jag känner stor tacksamhet över att ha fått förtroendet att producera gods till just Bruket - stort TACK!!!!!

Nähä - kaffet är slut och det kryper i kroppen, dags att jobba.

Önskar er alla en riktigt härlig Kristihimmelsfärds- och Morsdags-helg.

Öppettider i butiken i helgen är - LÖRDAG och SÖNDAG 12 - 15 !!!!

Välkomna ska ni vara!!!!!

Sol till er alla från mig,

Titti


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända