I väntan

Hej!

Välkommen "hem" till mig och oss på Lönnemåla Gård. Vad kul att just du hittat hit. Det här är mitt allra första blogginlägg och det ska bli väldigt roligt att låta dig få ta del av arbetet i keramikverkstaden och på gården. 

Vår fina lilla gård ligger i Lönnemåla som ligger ca 2 mil nordväst om Karlshamn i Blekinge. Det är en liten oas på 4,5 ha och där bor jag, Titti, Mattias och våra båda katter Fievel och Juni. Gården har huserat både hästar, och får men inte längre. Två hundar har också bott här men de är båda nu änglahundar. Ninja, vår underbara Border Collie, lämnade oss för snart 6 år sedan - hon blev 13 år. Rambo, älskade lille stolletroll, fick somna in den 9 juni nu i sommar 15 år gammal. Båda är de oändligt saknade och har lämnat ekon efter sig. 

Min stora passion är keramik och jag har min verkstad i en fin liten byggnad här på gården. Keramiken produceras under namnet 1300 grader och jag finns med det namnet både på Instagram och Facebook, häng gärna med där.

Jag arbetar för fullt just nu med att dreja och skapa i lera för att få fram produkter till planerade event såsom Mikaeli marknad i Fredriksdalsparken i Helsingborg den 26 september, julmarknad också där men den 3 december.

I vinter ska en butik här på gården ta form!!! Det är en dröm som går i uppfyllelse. Häng med här, på Instagram och Facebook så du inte missar nyheter om vernissage och annat smått och gott.

I år har jag tillsammans med bästa vapendragarna Vera Öster och Cat Svensson anlagt en odling på ca 700 m2. Den kräver sin kvinna må jag säga. Jag har slagits mot, förutom ogräs, enorma mängder sniglar och då mestadels mördarsniglar. Samtidigt som jag slitit mitt hår så tänker jag att jag nästa säsong ska stå mycket bättre rustad. Då är odlingen etablerad och jag kommer ha erfarenheten av en lite större köksträdgårdsodling med mig i bagaget.

Sommaren blev också väldigt torr och då vi har egen grävd brunn var oron stor att vi plötsligt skulle stå utan vatten, som sommaren 2018. Så skedde tack och lov inte då vi istället nyttjade dammen och vattnade därifrån. Skönt att den perioden är förbi.

Idag smattrar regnet mot fönstren och det är riktigt höstigt ute. Mysigt tycker jag som känner att kreativiteten och inspirationen växer när hösten kommer samtidigt som lugnet i själen lägrar sig.

Med detta vill jag önska dig en fortsatt lugn och avkopplande helg! 

/Titti