Välkommen till 1300 grader´s keramik!

Här på gården har jag min keramikverkstad och där skapar jag mestadels keramik i stengods under namnet 1300 grader.

Ingen mugg eller tallrik är den andra på pricken lik, de är alla unika och skapade av mina händer. All min keramik ska tålas att använda varje dag, både under gråa vardagar och till festliga aftnar. Jag hoppas att just du ska hitta din favoritmugg till teet, kaffet eller den varma chokladen här hos mig.

Leran som material har en egen vilja och man kan se det som en dans där händerna och leran ska hitta sin rytm. Visste du att det krävs så höga temperaturer som upp till 1300° C för att bränna lera till keramik? Det är därifrån mitt företagsnamn för keramiken kommer.

Jag jobbar emot beställningar, säljer mina alster via butiken Lilla Skåne som finns vid Lilla torg i Malmö och du kommer också hitta mig på olika marknader t.ex. på Mikaeli marknad och julmarknaden i Fredrikdsdalsparken i Helsingborg, julmarknaden på Eriksberg och på Östersjöfestivalen m.fl. Min keramik finns förutom här på hemsidan att köpa i min nya fina butik på Kungsgatan 20 i centrala Karlshamn och den rymmer också garner från isländska ISTEX, Järbo garn och Marie Wallin samt annat smått och gott som ekologisk producerad pärlande äppelmust från Ranviks trädgård i Båstad.

Ta en tur här på hemsidan och tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över.

1300 Grader finns även på sociala medier under @lonnemalagard_1300grader!

@lonnemalagard
 @lonnemalagardochhantverk