Januari och sol !!!

God förmiddag denna fantastiska onsdag!

Solen skiner och världen är vacker igen efter alla gråmörka regniga dagar. 
Ni som "känner" mig vet att jag i själ och hjärta älskar alla väder (mer eller mindre) och är i stort behov av mörker, kyla, regn och vind - men - en solig dag med hög klar luft fyller på ljusdepåerna i kroppen och naturen blir så underbart vacker.
Till och med jag tycker att det varit aningen för mycket regn den senaste tiden och nu ska jag lapa i mig solljuset under dagen så jag kan njuta av mörkret igen när det rullar in i eftermiddag. Det är en tacksam fördel jag har i mitt nya arbetsliv, att kunna styra min tid och med det få möjlighet att tillvarata naturen under de ljusa timmarna på dygnet för att sen kunna hänga i verkstaden halva natten om jag vill eller om det krävs. 
Det är en stor ynnest att själv få bestämma sin arbetstid - MEN det kräver självdisciplin och struktur....kan ibland känna att jag dippar där och då är det bra att påminna sig bl.a. genom att som nu, få ner det på pränt. 

Vilket förhållande har ni som läser till er almanacka/kalender? Har ni er i telefonen eller kör ni analogt - som jag? Vilka fördelar/nackdelar ser ni vid jämförelse av digital kontra analog (säger man så om fysisk kalender)?

Min ständiga följeslagare är en fysisk kalender i A5 format och vi hör ihop som ler och långhalm. Än mer nu sedan jag blev egenföretagare på heltid. Den är ovärderlig och som jag känner idag kommer jag aldrig gå över till digital kalender.
Sedan barnsben har jag älskat papper och pennor så det kommer kanske därifrån. Att skriva och rita var en nödvändighet som barn och tyvärr tappades det bort på vägen till vuxenlivet. Ibland tar jag nu fram skissblocket för att teckna och oj vad roligt det är. Något annat jag tyckte väldigt mycket om när jag växte upp var "blanketter" - HAHAHAHA :-)...idag är blanketter i stort sett obefintliga men då - på 1970-talen plockade jag på mig blanketter från både post och bank när jag följde med föräldrarna dit. Jag köpte stämplar, tejphållare och hålslag och såååå lycklig jag var när jag fick en gammal skrivmaskin med färgband. Himmel så mycket kontor jag lekte....! 
Inte konstigt att jag under så många år arbetat som administrativ assistent i kundtjänst och reception - det var ett omedvetet val kan jag se.

Nu svävade jag ut lite. 

Idag är det dags för kursen på 5 tillfällen att ta sin början. Så spännande det ska bli. Hoppas de båda kursdeltagarna är lika peppade som jag. 

Dags att fixa i verkstaden, dreja lite och förbereda för en trevlig kurskväll.

Det blev ett lite flummigt inlägg men - håll tillgodo mina vänner!

Sol från ett faktiskt soligt Lönnemåla!!!

Titti

 


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända