Semester och tankar om företagande

drejkurs drejning företag företagande garn keramik stickning

PAUS i verkstad och butik - för garn och keramik!

Ojojoj så längesedan det var jag skrev!
Även om jag varit aktiv och delat det mesta via Instagram, FB och här på hemsidan så blir det väldigt kort. Här kommer en lite mer utförlig text, mestadels om tankarna kring företagande.

Så var semestern här - dags att landa efter en intensiv tid sedan lång tid tillbaka.
Tid att reflektera och/eller bara vara närvarande i nuet. Lite av båda känner jag att det lutar åt. Hjärnan jobbar 24/7 med företaget som är så stor del av det privata personliga jaget och det får vara så, det är t.o.m. så jag vill ha det. Det går inte att stänga av det som blivit mitt praktiska liv och som är så väldigt spännande och roligt även om det kan vara krävande och oroligt.

Så intressant det är när jag blickar tillbaka på året som gått, på det senaste halvåret - så mycket som hänt och så utvecklande det varit. 
Mitt mindset har skiftat från att fokus legat i stort sett 100 % på produktion och sälj till att mer och mer handla om strategi och utveckling - för och av företaget men också för och av mig själv. Väldigt spännande och det påverkar även hjärtat i firman, vilket är keramiken och min utveckling och arbetet inom den.

Det som började som en hobby 2018, blev snabbt ett växande intresse och drömmen om en egen verkstad och butik hemma på gården tog form.
Jag utbildade mig under 4 terminer på Keramiklinjen i Glimåkra och drömmen växte. Målbilden satte jag rent fysiskt på kylskåpet och som bakgrundsbild i mobilen. I april 2022 var jag framme - verkstaden var klar och butiken slog upp dörren. Min dröm hade gått i uppfyllelse! Där och då tappade jag fotfästet en stund...blev förvirrad och visste inte riktigt hur jag skulle gå vidare - jag hade nått fram och inte tänkt på vad som skulle hända därefter. 
Helt plötsligt stod det klart för mig att drömmen precis skulle börja levas. Det var dags att skapa ny målbild och skapa strategier för framtiden.

Tankarna var många och flera bilder virvlade runt i huvudet och jag var i det läget inte så klurig på att hantera allt som kom och gick i huvudet i form av önskningar och ideer. Det har tagit tid att jobba emot fungerande rutiner - att vara sin egen chef är inte alltid lätt och de olika avdelningarna är ofta oense. Framför allt så är "ekonomiavdelningen" ständigt där med pekfingret och sätter käppar i hjulet när "marknadsavdelningen" eller "produktionen" vill spendera. 
Rutiner och strategier är ett måste för mig för att hålla samman allt så det inte blir flytande - been there done that!

Ideerna och tankarna var som sagt många och ÄR idag med största sannolikhet ännu fler - och komma vidare i HUR man ska göra, HUR man ska ta sig till nästa mål, är inte alltid lätt och det leder mig osökt till....min stora inspirationskälla Sarah Blakely som häromdagen la ut en tänkvärd film om just HUR:et...hör här:

När du kommit på något du verkligen vill göra och sen tänker HUR ska jag göra, HUR ska jag ta mig dit? Då bromsas många för det kräver ansträngning, det kräver fokus och mindset att fortsätta tänka och göra för att ta sig framåt.
Men - just det här HUR:et är en TILLGÅNG, för det ser till att du inte gör som du ALLTID annars gör och som du ALLTID annars gjort och det kommer ta dig framåt om du låter det! Make it YOUR asset och hitta din väg mot ditt mål!

Det leder oss vidare till min nästa målbild. Ibland går det snabbt och jag tror att det kan vara som när man ska ut för att plocka svamp. Det tar en stund innan ögonen ställt in sig på VAD det är de söker och sen dyker svamparna upp. 
Jag vill tro att OM jag ställer in mitt mindset på vad jag söker, skickar ut min önskan till universum om vad jag vill - så har jag lättare för att se och uppfatta när möjligheten till det dyker upp.

Precis så upplever jag att det var just med nästa målbild. Tankarna om en butik i centrala Karlshamn hade börjat ta form och genom Lee som driver butiken och företaget Stil & botanik (som blivit butikskollega och vän) fick jag veta att det skulle bli en lokal ledig. Det i sin tur ledde till att jag via min nuvarande hyresvärd fick veta att jag kunde komma och kika på den här fantastiska lokalen och den blev min. Det var där och då inget att tveka på - min önskan slog in i form av ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till.

Denna gången, när målbilden förverkligats står jag inte och stampar och undrar...men vad ska jag göra nu. Jag vet att jag måste framåt, att jag VILL framåt och utvecklas...i ett tempo som passar mig. Alla möjligheter är mina - vilken väg jag vill gå är upp till mig, läskigt som tusan men oj så spännande. Jag kommer ta beslut som är kalasbra men jag kommer säkerligen också ta beslut som är mindre bra men hur det än är - det liv jag valt att leva är helt och hållet avhängt mig själv med stöd och hjälp av kär familj och goda vänner, ni vet vilka ni är och ni är guld värda <3.

Det jag vill skicka med mina barn och alla er som läst ända hit...
Följ din egen väg! Den må vara krokig, du kommer säkerligen stöta på hinder och återvändsgränder - men vägen är din att gå och du kan alltid vända om OCH du kan alltid VÄLJA om!  

Var rädda om er och om varandra!

Sol från mig,

Titti


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända