Sköna Maj

Välkommen vår och många ljusa timmar!

Ja nu är våren här "på riktigt", om än lite kallt om nätterna ännu men den är absolut här med allt det innebär.
Själv uppskattar jag mycket att ljuset är här men det medför också i mitt väsen en viss stress. Det är en, tror jag, obefogad känsla som jag alltid burit med mig och som bidragit till att jag alltid längtar efter hösten innan våren och sommaren ens nalkats. När jag tänker efter så är det sommaren pockar på mest uppmärksamhet, våren är faktiskt ganska underbar. När jag i skrivande stund kikar ut genom fönstret seglar två tranor förbi och de är nästan lika tysta som ugglor - ett absolut vårtecken är att de återigen befinner sig hos oss. Än så länge är allt så skirt och ljusgrönt och denna tiden är behaglig. Ännu finns lugnet här och skogen omkring mig är fortfarande bara besökt och bebodd av dess egna invånare.

Jag njuter av denna tiden och känslan är ungefär densamma som när sommaren lider mot sitt slut och morgnarna i augusti blir klara, kalla och krispiga igen. 

Lite justerad sitter jag och planerar för dagen. Skulle egentligen varit i Glimåkra idag men orsaker gör att det dessvärre inte blir så. Men dagen ska tagas tillvara ändå och göras minnesvärd. 
Lucas och jag ska börja med (efter lite sådan här administrativ tid, en promenad genom skogen, ner till sjön för att sitta på bryggan en liten stund - det har blivit en rutin som vi mår bra av. Mitt hjärta slår extra hårt när jag ser min lille hund rasa runt i skogen (med lina - jag vet att man inte får ha hund lös i naturen nu) och upptäcka. Likaså när han här hemma på gården gasar på i gamla fårhagen som just nu är full av maskrosor. De är en stor ynnest att kunna erbjuda den lille gynnaren en så fantastisk tillvaro. 

Väl hemma igen drar vi ut i verkstaden. Där har blivit så FINT och så PRAKTISKT...jag ska försöka komma ihåg att dela med mig av en bild så ni kan få se hur jag har det på mitt jobb. Där finns det lite saker som ska beskickas och så är det dags att tillverka än fler föremål som härliga människor vill ha och därmed beställt.

Ikväll är det så dags att göra ett besök i Karlshamn för att fira min fina pappas födelsedag och det ser jag fram emot. Så gott att ännu ha honom med mig i vardagen och livet. Tiden går så fort och många gånger inser vi för sent att man skulle tagit bättre vara på varandra och vis av erfarenhet försöker jag tänka på att de när och kära jag har omkring mig faktiskt inte kommer finnas för evigt. JAG kommer inte finnas för evigt så att spendera tid med den vännen som är jag själv, är också för mig av största vikt. 

Ta vara på livet mina vänner, på det sätt ni tycker är värt mest!

Sol till er alla från mig,

Titti


Äldre post Nyare post


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända